Karol
Peruánská kuřecí polévka aquadito s koriandrem a quinoou
Polévky před více než 7 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 1 velký svazek čerstvý koriandr, důkladně propláchnutý
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 3 lžíce olivový olej
- 1 litr drůbeží vývar
- 85 g quinoa, důkladně propláchnutá
- 2 kuřecí prsní řízky nebo 350 g tepelně upraveného kuřecího masa, natrhaného
- 130 g mražený hrášek
- 1 lžička mořská sůl
- 2–3 klínky limeta
- zelená chilli paprička, nadrobno nakrájená (nemusí být)
Postup
Z koriandru odstraňte konce stonků. Zbývající stonky nakrájejte nahrubo, lístky odložte na později.
Koriandrové stonky, cibuli, česnek a 2 lžíce olivového oleje rozdrťte v robotu na pastu. Na středním plameni rozehřejte hrnec. Vložte koriandrovou pastu a opékejte asi 3 minuty, aby cibule a česnek změkly.
Vlijte vývar, přiveďte k varu, přidejte quinou, přiklopte a zvolna vařte 15 minut. Pokud máte syrové maso, přidejte ho do hrnce spolu s quinoou. Po 15 minutách nebo když jsou quinoa i maso hotové, vyjměte maso a natrhejte ho pomocí dvou vidliček.
Do hrnce nasypte mražený hrášek a vraťte natrhané kuřecí maso. Důkladně prohřejte, aby polévka byla vroucí.
Ve vhodném hmoždíři (nekovovém) utlučte nebo v robotu rozmixujte na pastu odložené koriandrové lístky (pár jich můžete ještě odložit na ozdobu), zbývající olivový olej a sůl. Před podáváním vmíchejte do polévky koriandrovou pastu.
Quinoové aqadito servírujte s klínky limety a chilli papričkou podle chuti, máte-li rádi ostřejší jídla.