Jaruna
Kuře s fenyklem a pancettou
Velkej oběd před více než 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 12 kuřecích paliček
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 60ml olivového oleje
- 1 lžička semen fenyklu
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 6 plátků pancetty nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
- 4 stroužky česneku, nakrájené najemno
- 250ml bílého vína
- 80 ml balzamikového octa
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 400 g konzerva třešňových rajčátek (prodává např. Tesco)
- 2 snítky rozmarýnu, lístky nasekané
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- italský chleba k podávání
Postup
1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku.
2 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.
3 Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.
NĚCO NAVÍC
Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle.