Karol
Coleslaw
Saláty před více než 7 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 1 bílé zelí
- 2 mrkve
- (1 šalotka)
- 6-8 lžic majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1,5-1 lžička hořčice
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
1. Zelí zbavte vnějších listů a nastrouhejte ho na jemné nudličky nebo na hrubější nudličky, které ještě párkrát překrojte příčně. Mrkve očistěte a nastrouhejte také na tenké nudličky. Pokud salát připravujete k okamžitému servírování, přidejte i na jemné kostičky pokrájenou šalotku, ale v případě, že ho plánujete servírovat později, šalotku či jiný druh cibule nedávejte, způsobila by, díky svému rychlému rozkladu, nepříjemnou chuť.
2. Smíchejte všechny zbývající ingredience na dresink. Se solí a pepřem zacházejte podle chuti, ale nezapomeňte, že vždy můžete salát později ještě dosolit a opepřit.
3. Dobře promíchejte zeleninu s dresinkem a můžete podávat ihned, nebo ideálně nechte odležet alespoň hodinu v lednici.