Porcellina
Bulgur s tandoori květákem
Hlavní chody před více než 7 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na čtyři porce jsem potřebovala
- dvě velké hrsti bulguru
- hlavu květáku
- tandoori masala koření
- sůl
- olej
- tmavou sójovou omáčku
- snítku čerstvého koriandru
Postup
ejprve jsem si připravila květák. Ten jsem rozdělila na drobné růžice, v míse posolila, okořenila tandoori masalou a zakapala olejem, aby vše květák dobře obalilo. Pak jsem jej dala péct na 150°C, dokud nezezlátl a nezačal být křupavý.
Bulgur jsem si uvařila podle návodu na obalu. Na oleji jsem jej pak trochu opekla a zakápla tmavou sójovou omáčkou. Nakonec jsem přimíchala hotový květák a koriandr a důkladně promíchala, aby se chutě propojily.