Porcellina
Bramborové noky s hráškem
Hlavní chody před více než 7 roky
Ingredience
- 500 g bramborových noků
- 5 hrstí mraženého hrášku
- 40 g rostlinného másla
- 2 lžičky citronové kúry
- sůl
- pepř
- 60 ml citronové šťávy
- strouhaný veganský sýr veganline
- oreganové lístky
Postup
Noky uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a nechte řádně okapat. Hrášek dejte do mísy, zalijte ho vroucí vodou a po 2 minutách rovněž sceďte. Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte noky a opékejte je 10–15 minut dozlatova. Přidejte hrášek a citronovou kúru, promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Zastříkněte citronovou šťávou. Podávejte se strouhaným sýrem veganline, ozdobené oreganem.