Karol
Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou
Sladká tečka před téměř 8 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 300 g másla
- 400 g krupicového cukru
- 1 biocitron, nastrouhaná kůra
- 6 vajec, prošlehaných
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 300 g borůvek
- 200 g strouhaného kokosu
- 200 g citronového krému
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte pekáč o velikosti 20 × 30 cm pečicím papírem. Utřete 250 g másla s 250 g cukru a citronovou kůrou na nadýchaný krém. Do směsi postupně a střídavě vmíchejte čtyři prošlehaná vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta zamíchejte třetinu borůvek, přesuňte do pekáče a pečte dvacet minut.
2 Na drobenku smíchejte kokos se zbývajícím máslem, cukrem a vejci. Citronový krém prohřejte v malém rendlíku tak, aby byl tekutý.
3 Na upečený korpus nasypte zbytek borůvek, pokapejte je citronovým krémem a posypte kokosovou drobenkou. Pečte dalších 20–25 minut, až kokos zezlátne. Nechte koláč vychladnout, pak nakrájejte na řezy a přenášejte v přikrytém plechu.