Zuzana Chvátalová
"Sýrová" kešu omáčka
Těstoviny před téměř 8 roky z veg-ethique.blogspot.cz
Ingredience
- Suroviny:
- 150 gramů kešu ořechů
- 600 ml vody
- 6 polévkových lžic lahůdkového droždí
- 2 polévkové lžíce neběleného kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička soli
- 2 čajové lžičky koření dle chuti (provensálské, bazalka, ...)
Postup
Minimálně 4 hodiny předem si namočte kešu ořechy, lepší je nechat je přes noc, potom jsou krásně měkoučké.
Slijte vodu, ořechy propláchněte a vhoďte je do koktejlového mixéru. Přidejte 300 ml vody, 2 čajové lžičky citronové šťávy, česnek, sůl, 6 lžic lahůdkového droždí a promixujeme dohladka.
Nakrájejte si cibulku a na oleji ji zlehka osmahněte. Přidejte libovolné koření a nechte minutku provonět. Odstavte.
Osmahnutou cibulku s kořením přidejte do mixéru a promixujte.
Promixovanou směs vlijte do hrnce, ve kterém jste dělali cibulku. Přilijte 200 ml vody, promíchejte a pomalu přiveďte k varu. Občas promíchejte, i když omáčka není ze sýra, má tendenci se připalovat.
Mezitím si ve 100 ml vody rozmíchejte 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu.
Škrob s vodou pomalu vlijte do vařící se směsi a za stálého míchání nechte provařit asi dvě minutky, dokud omáčka nezhoustne.
Omáčku servírujte s uvařenými těstovinami.