Zuzana Chvátalová
Dýňové lasagne
Má oblíbená jídla před téměř 8 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 800–900 g dýně Hokaido
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 200 g polotučného tvarohu
- 125 ml smetany ke šlehání AQ
- 2 žloutky
- 200 g mozzarelly AQ
- špetka muškátového oříšku
- 2 lžíce másla
- hrst šalvějových lístků
- 300 ml zeleninového vývaru AQ
- 1 balíček lasagní
- parmazán
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu říjen 2013.
Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte s olejem, 1 lžičkou soli, pepřem a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 25–30 minut. Nechte zcela zchladnout. Pak teplotu v troubě snižte na 190 °C. Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutky, mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a směs podle chuti osolte. Máslo rozpusťte v malém rendlíku a pak na něm dokřupava 3–4 minuty opékejte šalvějové lístky. Polovinu upečené dýně rozmačkejte mačkadlem na brambory, druhou nechte v celku a spolu se šalvějovým máslem oba druhy dýně promíchejte. Směs podle chuti osolte. Připravte si zhruba dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dejte část tvarohové směsi, na ní pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní a vše opakujte do spotřebování všech surovin. Posypte parmazánem a pečte 30 minut.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks