Zuzana Chvátalová
Vegetariánská musaka s fetou
Má oblíbená jídla před téměř 8 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 žluté papriky, nakrájené na kusy
- 2 červené cibule, nakrájené na dílky
- 2 středně velké cukety, na silná kolečka
- 1 velký lilek, na kousky
- 6–10 stroužků česneku, oloupaných a přepůlených
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g sýra feta
- 2 vejce
- 200 ml smetanového jogurtu, nejlépe řeckého
- 250–300 ml rajčatové passaty + 150 g třešňových rajčátek, přepůlených
- 3 lžíce nasekaného čerstvého oregana nebo 3 lžičky sušeného
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut. Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem. Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano. Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.