Zuzana Chvátalová
Rajčata pečená s fetou, bylinkami a křupavou strouhankou
Předkrmy před téměř 8 roky z crustycorner.blogspot.cz
Ingredience
- Množství si prosím upravte, pokud děláte jako předkrm, stačí uvedené, pokud jako večeři, rozhodněte se jak velký máte hlad:-)
- 3 rajčata, půl lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 80 g strouhanky, lžička nasekaného česneku, 80 g fety (když nemáte fetu, vražte tam balkán:-), 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti
- TIP: Často používam cícerovú (cizrnovú) strúhanku. Je úžasná.
Postup
Troubu předehřejeme na 180 C. Na plech vystlaný pečícím papírem položíme 1 cm tlusté plátky rajčat. V misce smícháme všechny ingredience kromě strouhanky. Tuto sýrovou směs s bylinkami a olejem naklademe na rajčata a zasypeme trochou strouhanky. Pečeme kolem 20 minut.