Jaruna
Bylinkové máslo s mandlemi
BBQ před téměř 8 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 275g másla, změklého
- 40g česneku, nakrájeného nadrobno
- 20g mandlí, mletých
- 1 lžička citronové šťávy
- 25g dijonské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 120g hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno
Postup
1 Zahřejte 50g másla společně s česnekem a mandlemi a opékejte 1 minutu skoro dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou. Přendejte do mixéru společně s hořčicí, solí a 225g mírně změklého másla a pozvolna rozmíchejte. Petrželku nasypte na máslovou směs a mixujte dalších 5 minut.
2 Potom máslovou směs zabalte do potravinářské fólie do tvaru válečku. Vložte do chladničky zatuhnout. (Takto připravené máslo vydrží v chladničce více než týden a v mrazáku ho můžete uchovávat až měsíc.)
NĚCO NAVÍC
Váleček másla můžete obalit v nasekané petrželce.