Karol
Domácí gumídci
Chuťovky před téměř 8 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- Na asi 30 bonbonů potřebujete: 200 ml 100% ovocné šťávy (já dělala trojnásobnou dávku ze tří druhů: černorybízové, jahodové a pomerančové), 10 g práškové želatiny, kokosový tuk na vymazání formiček. Podle chuti se může dosladit medem, stévií, javorovým nebo rýžovým sirupem.
Postup
Asi třetinu tekutiny přiveďte k varu, poté odstavte, zašlehejte do ní do úplného rozpuštění želatinu a za stálého míchání přidejte zbylou šťávu. Silikonové formičky na pralinky či led (použijte nějaké dostatečně mělké nebo je neplňte úplně do vrchu – hluboké se špatně vyklápějí!) lehce vymastěte změklým tukem (tuk bonbonům dodá lesk, a navíc se vám budou lépe vyklápět).