Miloslav Drábik
Alsaský cibulový koláč
Prima Fresh před téměř 8 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- čerstvý kravský sýr
- slanina
- cibule
- 3 stroužky česnek
- sůl
- pepř
- 400 g hladká mouka
- 1 dcl voda
- 3/4 kostky droždí
- 1 lžíce olivový olej
- sůl
Postup
Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici.
Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
Do čerstvého sýru přidejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.
Vykynuté těsto rozválejte, přendejte na plech, potřete ochuceným sýrem a posypte směsí cibule a slaniny.
Plech dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenicí bílého vína.