Karol
Rebarborovo-jahodový koláč
Sladká tečka před téměř 8 roky z www.bjukitchen.cz
Ingredience
- 3 vejce
- 180 g hnědého cukru
- 120 g hladké mouky
- 450 g jahod
- 3 stonky rebarbory
- 70 g másla
- 100 g hnědého cukru
Postup
Koláčová forma o průměru cca 24 cm
Doba přípravy: 15 minut + 50-60 minut pečení
1. Nejdříve si předehřeju troubu na 180 °C a pečicí formu vymažu máslem. V mixéru vyšlehám vajíčka s cukrem do husté pěny, pak ztlumím rychlost mixéru na nejnižší a pomalu přisypávám mouku.
2. Očistím si jahody a nakrájím je na čtvrtky. Rebarboru lehce oškrábu a nakrájím ji na tenké plátky. Pak si ovoce rozdělím na dvě poloviny a první nasypu do máslem vymazané formy a zaliju ji těstem.
3. Navrch těsta pak nasypu druhou polovinu ovoce, pokladu kousky másla, rovnoměrně posypu hnědým cukrem a vložím do vyhřáté trouby. Koláč peču do zlatova zhruba 50 až 60 minut.