Andreja Snejdar
TVAROHOVÁ MŇAMKA
Pečeme sladké před téměř 8 roky z www.mimibazar.cz
Ingredience
- Tmavé těsto potřebujete: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 2 vejce, 180 ml mléka, 130 ml oleje. Světlé těsto: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 180 g cukru moučka, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mléka.
Postup
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to superJá jsem na to ještě dala kompotované krájené broskve,zapadnou dovnitř a je to ještě úžasnější.Buchta je super vláčná taková mokrá a pokud vydrží tak je druhý den ještě lepší.Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...JEDEN TIP NA KONEC:Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super.