Já
Zmrzlina
Sladkosti před téměř 8 roky
Ingredience
- Smetanová vanilková zmrzlina Jemná malinová zmrzlina
- 200 g cukru moučka 1 zakysanou smetanu
- 250 ml smetany ke šlehání 1 smetanový jogurt
- 45 ml mléka 1 l čerstvých malin
- 1 vanilkový lusk 2 nízkotučné tvarohy
- 1 vanilkový cukr 2 lžíce krupicového cukru
- 7 žloutků
- 2-3 lžíce strouhané čokolády
Postup
Smetanová vanilková zmrzlina :
Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí
Jemná malinová zmrzlina:
Maliny omyjeme a necháme je okapat. Rozmixujeme je se smetanovým jogurtem a podle chuti přidáme krupicový cukr.
Tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem rozmícháme na hladký krém. Vyšlehaný smetanový základ spojíme s oslazeným ovocem a dáme do vhodné nádoby zamrazit. Před vložením do mrazáku můžeme ještě pokapat smetanou ke šlehání a pomocí párátka nebo špejle ji roztáhnout (vytvoří se pěkná mozaika).