Konečně vývar
Dušené hovězí hrudí
Hlavní jídlo před asi 8 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1,2 kg vyzrálého hovězího hrudí
- 2 stroužky česneku
- 4 šalotky
- 1,5 l hovězího vývaru
- 500 ml červeného vína
Postup
Necháme si předehřát troubu na 180° C.
Do hrnce dáme 1,5 litru vývaru vývaru. Do něj vložíme očištěné a přepůlené stroužky česneku a šalotky. Zalijeme vínem.
Maso nakrájíme na tolik kusů, kolik chceme porcí. Potřeme olivovým olejem a zprudka krátce orestujeme z každé strany. Pak přidáme k vývaru a dáme péct do trouby na 3 hodiny.
Po třech hodinách v troubě z vývaru vyndáme maso. Vývar půl hodiny intenzivně redukujeme na plotýnce. Maso podáváme v hlubokých talířích, zalité omáčkou společně s dobrým tmavým chlebem.