Konečně vývar
Mořský vlk se šalotkovo-citrónovým máslem a hráškovým pyré
Hlavní jídlo před asi 8 roky z kitchenandthecity.blogspot.cz
Ingredience
- Ingredience na omáčku:
- kousek másla
- malá červená šalotka
- bio citrón
- Na másle zpěňte šalotku až do jejího zesklovatění. Přidejte kůru a šťávu z citrónu, teplotu stáhněte na minimum a chvíli povařte.
- Ingredience na hráškové pyré:
- kousek másla
- šalotka
- stroužek česneku
- mražený hrášek
- nejlépe domácí kuřecí vývar
- sůl, pepř
- Na másle zpěňte šalotku, přidejte nožem rozmáčklý česnek, chvilku poduste a přisypejte mražený hrášek. Přilijte vývar, osolte, opepřete a 3–4 minutky vařte. Poté sceďte, ovšem zbylou tekutinu si ponechejte pro případ, že by výsledné pyré bylo moc husté. Nakonec vše rozmixujte dohladka.
- Ingredience na rybu
- mořský vlk - filet
- mořská sůl
- čestvě namletý pepř
- řepkový olej
Postup
Troubu rozpalte na 190 °C. Rybu osolte, opepřete a na dvě minutky dejte na rozpálenou pánev s řepkovým olejem. Neobracejte. Poté rybu (opečenou stranou nahoru) přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a 6 minut dopékejte v troubě.