Konečně vývar
Tomatová polévka
Polévky před asi 8 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- rajčata, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená 250 g
- zeleninový vývar 1 l
- hladká mouka 1 lžíce
- rajčatové pyré 250 ml
- máslo 60 g
- čerstvá bazalka 2 lístky
- skořice 1 špetka
- hnědý cukr 1 špetka
- sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka
- zakysaná smetana na dochucení
Postup
1
Připravte si jíšku. V hrnci rozehřejte máslo a opražte na něm mouku. Zalijte ji studeným vývarem a přiveďte k varu.
2
Do vývaru přidejte čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promíchejte a vařte přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidejte do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujte přes síto nebo ji rozmixujte ručním mixérem.
3
Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat doslaďte hnědým cukrem. Hotovou polévku dejte na talíř, ozdobte kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.