Konečně vývar
Telecí líčka s bramborovou kaší
Hlavní jídlo před asi 8 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- telecí líčka 800 g
- hovězí vývar 100 ml
- olej 50 ml
- mrkev (+ půl mrkve na ozdobu) 1 ks
- celer (+ půl celeru na ozdobu) 300 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- majoránka a pár lístků do hotové omáčky 4 větvičky
- žampiony, nakrájené na osminky 8 ks
- červené víno 300 ml
- kvalitní rajský protlak 2 lžíce
- víno Marsala 150 ml
- máslo, nakrájené na drobné kostičky 50 g
- nasekaná plochá petrželka 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- bramborová kaše jako příloha
Postup
1
V kastrolu rozpalte olej a zprudka na něm orestujte osolená a opepřená telecí líčka.
2
Jakmile jsou dohněda ze všech stran, vyndejte je ven.
3
Do kastrolu přidejte opět trochu oleje, vložte nakrájenou zeleninu a orestujte ji dotmava. Ke konci přidejte česnek a opečte ho. K základu přidejte protlak, zalejte červeným vínem Marsala a vařte, dokud se většina nevyvaří.
4
Poté přidejte líčka, hovězí vývar a duste doměkka přibližně 4 hodiny. Jakmile jsou líčka měkká, vyndejte je z hrnce a odložte stranou. Vzniklou omáčku přeceďte a následně ji svařte na požadovanou hustotu. Přidejte chlazené, na kostičky nakrájené máslo, lístky majoránky a dle chuti dochuťte solí a pepřem. Líčka vraťte zpět do omáčky a prohřejte.
5
Na pánvi opečte žampiony spolu se zbytkem mrkve a celeru. Poté vše promíchejte s nasekanou petrželí.
6
Telecí líčka podávejte s opečenou zeleninou a bramborovou kaší.