Konečně vývar
Rýže na kari s cizrnou, polníčkem a klíčky
Hlavní jídlo před asi 8 roky
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 250 g rýže (nejlépe basmati)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 g vařené nebo konzervované cizrny
- 150 g polníčku nebo čerstvého špenátu
- mletý pepř
- sůl
- 4 hrsti klíčků
Postup
Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek s kari pastou, přidáme opláchnutou rýži, zarestujeme, vložíme cizrnu, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, zmírníme plamen, přiklopíme a dusíme, až je rýže měkká a všechen vývar vyvařený.
K rýži vmícháme polníček, zdobíme klíčky.