Konečně vývar
Polévka z medvědího česneku s pošírovaným vejcem
Polévky před asi 8 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- * 200 g medvědího česneku
- * 100 ml smetany
- * 500 ml kuřecího vývaru
- * 50 g brambor
- * 50 g šalotky
- * 50 g suchého bílého vína
- * 4 vejce
- * máslo
- * sůl, pepř z mlýnku
Postup
Šalotku si osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor. Přidáme smetanu a najemno nasekané listy medvědího česneku, krátce povaříme a rozmixujeme kuchyňským mixérem (v případě potřeby pasírujeme přes jemný cedník). Před podáváním našleháme do pěny, podáváme s dlouze pošírovaným vejcem. Dlouze pošírované vejce „vaříme“ nejlépe v parní troubě při 63 stupních cca 90 minut. Výsledek je někde na půli cesty mezi tekutým a vařeným vajíčkem, vejce drží tvar, ale není ztuhlé.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/medvedi-cesnek-kde-roste-a-co-s-nim-dlb-/dobra-chut.aspx?c=A120404_141102_dobra-chut_glu