Konečně vývar
Hrachová polévka s badyánem
Polévky před asi 8 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 2 velké bílé cibule, pokrájené
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- 250 g oloupaných karotek
- 1 l vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
- 250 g předem uvařeného půleného hrachu či (nevařené) červené čočky
Postup
Příprava jídla
Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste, pak přidejte karotky, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.