Konečně vývar
Hovězí steak na zeleném pepři
Hlavní jídlo před asi 8 roky z recepty.vareni.cz
Ingredience
- 4 ks hovězí svíčková
- 3 lžíce celý zelený pepř
- 4 cl smetana
- 4 cl koňak
- 6 cl hovězí vývar
- 1 lžíce máslo
- mletý černý pepř
- sůl
- 3 lžíce olivový olej
Postup
Omyté a osušené svíčkové steaky, o váze jednoho přibližně 180 g, nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 4 - 5 minut s častějším obracením a podléváním z vlastního sosu. Hotové steaky odendáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple.
Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sosu přidáme propláchnutý celý zelený pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sosu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit.
Hovězí steak přendáme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.
Hovězí steak na zeleném pepři podáváme jako velmi chutný hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.