Jaruna
Jarní salát
Saláty před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- větší svazek ředkviček, očištěných
- 10 křepelčích vajíček (prodávají obchodní řetězce)
- 1 balení rukoly
- 1 balení polníčku
- 125 ml olivového oleje
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 a 1⁄2 lžíce medu
- 1 lžíce majonézy (lze vynechat)
Postup
1 Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.
2 Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.
3 Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.