Andreja Snejdar
Kuře po marocku
Kuřecí před více než 8 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky marocké směsi koření
- 300 g quinoy nebo kuskusu
- svazek jarních cibulek, nakrájených
- hrst zelených oliv, vypeckovaných a rozpůlených
- malý svazek hladkolisté petržele, nasekané
- sůl a pepř
Postup
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Do každého kusu prsíček udělejte tři hluboké zářezy. Pak maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citronovou kůru i šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryté alobalem vložte do trouby a pečte dvacet minut.
2. Quinou nebo kuskus připravte podle návodu na obalu a vsypte do velké mísy. Promíchejte se zbylými ingrediencemi a rozdělte na talíře. Navrch položte maso a vše zakápněte vypečenou šťávou.
Na domácí marockou směs koření smíchejte ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, po 2½ lžičce římského kmínu a koriandru, 1¼ lžičce nového koření a zázvoru, po ¾ lžičky chilli a skořice
(vše mleté).