Jana Knotková
MANDLOVÉ KŘUPAVÉ BOCHÁNKY
Cukroví, sušenky, bonbóny před více než 8 roky z www.smoothcooking.cz
Ingredience
- Těsto:
- 160g mandlí
- 140 g cukru moučka
- 1 bílek
- špetka soli
- 1 lžička citrónové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Ozdoba:
- cukr krupice
- mandle celé
Postup
Mandle nasypte do mixéru se sekáčkem a pořádně namelte. Přidejte 1/2 moučkového cukru.
Celé to namelte do hladké moučky.
Poté vyšlehejte bílek do polotuhého sněhu spolu se špetkou solí. Jakmile máme vyšleháno, tak přidáme druhou půlku moučkového cukru a vyšleháme do lesklé hmoty.
Nyní do něj přimícháme citronovou kůru a vanilku a opět prošlehneme. Teď už pracujeme opatrně.
Nakonec přidáme připravenou mandlovou moučku.
Připravíme si misku a dejte do ní studenou vodu. Vždy si ruce namočíme do vody a vytvoříme z hmoty kuličku. A skládáme si je bokem.
Když máme všechny kuličky hotové, tak je obalíme v krupicovém cukru a skládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
Každý bochánek ozdobíme mandlí, stačí klidně polovina. Ale lepší je se slupkou, aby to byl barevný kontrast.