Jana Knotková
Kořeněné sušenky ve skořicovém cukru
Cukroví, sušenky, bonbóny před více než 8 roky z www.delicious-blog-lucie.cz
Ingredience
- Sušenky
- 1/2 hrnku jáhel
- 1/2 hrnku špaldové mouky
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 4 lžíce vody
- Na obalení
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1/2 lžičky skořice
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Jáhly si rozmixujeme v moučku, pokud máte, můžete použít jáhelnou mouku. Tu smícháme se špaldovou moukou, kokosovým cukrem, mletým zázvorem, perníkovým kořením, špetkou soli. Ve vodní lázni roztopíme kokosový olej, přilijeme jej k sypké směsi spolu s vodou a zpracujeme v tužší těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočívat do lednice.
Těsto rozválíme, vykrajujeme libovolné tvary. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut. Mezitím si smícháme kokosový cukr se skořicí a ještě teplé sušenky ve směsi obalujeme. Skladujeme v chladnu.