Jana Knotková
Zdravé domácí quinoa-avokádové houstičky, sezamovo-lněné houstičky s chia semínky a špaldový chléb
Pečivo před více než 8 roky z slunecnyzivot.cz
Ingredience
- 300g quinoi 200g na velmi jemno rozemletých mandlí 2 lžíce mletého lněného semínka 2 lžíce sezamových semínek 1 lžička prášku do pečiva špetka hrubé mořské soli 1 avokádo 1 bio limetka, kůra a šťáva 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- Read More at slunecnyzivot.cz/2015/01/zdrave-domaci-quinoa-avokadove-housticky-sezamovo-lnene-housticky-s-chia-seminky-a-spaldovy-chleb/ © Slunečný život
Postup
Předehřejeme troubu na 170 ° C a připravíme si plech s papírem na pečení. Rozmixujeme quinou v mixéru na konzistenci mouky. V misce smícháme quinou, mandle, lněná semínka, sezamová semínka, mořskou sůl a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme oloupané rozmačkané avokádo s limetkovou kůrou a šťávou, medem a vodou a promícháme. Přidáme avokádovou směs do suché směsi a dobře promícháme rukou asi 2-3 minuty, dokud nám nevznikne lepkavé, pevné těsto. Poté z něj vytvarujeme 7 houstiček, které dáme na plech tak, aby se nedotýkaly. Pečeme zhruba 25 minut. Po 15 minutách je zkontrolujeme. Až budou zlatohnědé, můžeme je zkontrolovat špejlí uvnitř jestli nelepí a pak je vyndáme. Necháme je vychladnout a je to.
Read More at slunecnyzivot.cz/2015/01/zdrave-domaci-quinoa-avokadove-housticky-sezamovo-lnene-housticky-s-chia-seminky-a-spaldovy-chleb/ © Slunečný život