Jana Knotková
Domácí "Milky Way"
Cukroví, sušenky, bonbóny před více než 8 roky z www.delicious-blog-lucie.cz
Ingredience
- Náplň
- 70 g kešu ořechů
- 60 g mandlí
- 2 lžíce tahini
- 1 lžíce kokosového cukru
- 20 g strouhaného kokosu
- Čokoláda
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce raw kakaového prášku
Postup
Kešu ořechy s mandlemi mixujeme, až dosáhneme máslovité konzistence. Pokud máte již hotové či koupené kešu a mandlové máslo, tento krok můžete vynechat. Poté smícháme kešu máslo s mandlovým, tahini, kokosovým cukrem, kokosem a zpracujeme v tužší hmotu.
Menší plastovou nádobu vyložíme potravinovou fólií, naplníme připravenou hmotou a dáme tuhnout do lednice alespoň na hodinu.
Mezitím si připravíme čokoládu, do které budeme tyčinky máčet. Kokosový olej roztopíme na vodní lázni, odstavíme a vmícháme javorový sirup s kakaovým práškem.
Ztuhlou hmotu vytáhneme z lednice. Ostrým nožem ji nakrájíme na menší tyčinky, které máčíme, či poléváme připravenou čokoládou, Necháme vychladnout a dáme tuhnout opět do lednice.