Jana Knotková
Špagetové mini quiche
Vegetariánské před více než 8 roky z www.delicious-blog-lucie.cz
Ingredience
- Krusta
- 1 malá špagetová dýně
- sůl, pepř
- Tofu náplň
- 1 balení tofu natural
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 stroužek česneku
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- Žampiony
- 1 lžička olivového oleje
- 200 g žampionů
- sůl, pepř
- čerstvý kopr
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Špagetovou dýni přepůlíme, zbavíme semínek a pečeme řezem dolů hruba 30 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme v hladký krém spolu s lahůdkovým droždím, dijonskou hořčicí, citrónovou šťávou, česnekem, muškátovým oříškem solí a pepřem.
Na kapce olivového oleje restujeme nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem a koprem.
Dýni vydlabeme táhlými pohyby pomocí vidličky. Vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné vody, ochutíme solí, pepřem a vyložíme jí formičky.
Krustu předpékáme zhruba 20 minut. Poté plníme tofu pěnou, poklademe žampiony a dopékáme dalších cca 20 minut.