Marti
HUMMUS
Chuťovečky před více než 8 roky
Ingredience
- 150g suché cizrny (nebo jedna plechovka cizrny- rychlá verze, ale chuťově je to trochu jiné), 2 stroužky česneku - prolisovaného, 2 lžíce kvalitního olivového oleje, půlka limetky, nebo citronu, sůl, římský kmín drcený, 2 lžíce sezamové pasty TAHINI, petrželku na ozdobu
Postup
Cizrnu zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě trochu osolené cca 1 hodinu vaříme a to tak dlouho až změkne jako máslo. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
Uvařenou cizrnu rozmixujeme s česnekem, limetkou a trochou vývaru z cizrny. Přidáme římský kmín, olivový olej a nakonec sezamovou pastu Tahini. Tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí.
Hotový Humus podáváme v miskách pokapaný olivovým olejem, nabírá se na arabský chléb pita.
zdroj: www.vypecky.com