Jana Knotková
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI ( bez mouky )
Moučníky před více než 8 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 85 g másla
- 85 g kvalitní hořké čokolády
- 85 g krystalového cukru
- 85 g mletých lískových ořechů
- 3 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce brandy
- špetka soli
- 2-3 hrušky
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs, a pak i kakao a na jemno namleté ořechy.
- Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
- Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.