Jana Bodková
Rizoto s krevetama
rizoto před asi 11 roky
Ingredience
- Krevety - ocistit: strivka, krunyr, hlava pryc
- Maslo, olivovy olej (aby se maslo nepripalilo)
- Bile vino
- Pepr
- Cibule (hodne)
- Olivovy olej
- Mleko
- Cesnek
- Trocha pasirovanych rajcat
Postup
Vyvar z krunyru
Do kastrolu vraz maslo, olej, krunyre. Chvili restuj a az krunyre zcervenaji pridej vino. Opepri. Pak to nech redukovat az do aleluja.
Priprava ryze
Do vetsiho kastrolu dej olivovy olej, cibuli. Restuj az cibule zesklovati. Pridej ryzi a az se trochu zatahne (ryze), pridej mleko.
Na panvi na oleji osmaz krevety, petrzel a chilli. Pak pridej mlekovou ryzi a scezeny vyvar z krunyru. Nech chvili susnat. Osol a opepri. Pridej trochu pasirovanych rajcat. NO PARMAZAN