Jana Knotková
Cuketový chlebíček z ovesných vloček
Snídaně před více než 8 roky z www.jogadnes.cz
Ingredience
- 1 velká cuketa, nastrouhaná nahrubo
- 250 g jemných ovesných vloček
- 2 vejce
- 150 ml ovesného nápoje
- 50 g medu
- 50 g Holandského kakaa
- 1/2 hrnečku kokosového oleje (lze použít i např. řepkový)
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
Postup
1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si hlubokou mísu a nasypte do ní vločky, kakao, kypřící prášek a špetku soli.
2. V druhé menší míse metličkou rozmíchejte vejce s medem. Za stálého míchání přidávejte rostlinný olej, mléko a na závěr nastrouhanou cuketu.
3. Tekutou směs přilijte k směsi suché a důkladně spojte. Podle konzistence buď přidejte trochu mléka nebo trochu vloček.
4. Formu na chlebíček si vyložte pečícím papírem a nalijte do ní směs.
5. Pečte zhruba 45 min a ke konci raději zkontrolujte zapíchnutím špejle. Podávat ho můžete k snídani, namazaný domácím džemem či švestkovou nutelou, na kterou najdete recept ZDE.