Tereza Nesvadbová
Teplý bramborový salát s petrželkou
Oběd před téměř 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500 g vydrhnutých drobných nových brambor
- 1 lžíce dijonské hořčice
- šťáva a jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce nasekané petrželky
- 2 jarní cibulky, jemně pokrájené napříč
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a pomalu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.
2. Slijte brambory a vložte je do velké mísy. Zakápněte dresinkem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.