Tereza Nesvadbová
Letní svěží cheesecake bez lepku
Zákusk před téměř 9 roky z veganontheplate.blogspot.cz
Ingredience
- hrnek kukuřičné mouky
- 100 g mandlové - rozmixujte mandle
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- vrchovatá lžíce vanilkového pudinku
- špetka skořice
- špetka soli
- lžička kypřícího prášku
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- Na krém:
- 2 bílá neochucená tofu
- 1/2 hrnku sojového mléka
- šťáva ze 2 zralých bio pomerančů
- citronový cukr
Postup
Rozmixujte mandle a smíchejte s kukuřičnou mouku, přidejte všechny sypké položky, poté přidejte olej a rostlinné mléko - mléka dejte tak, aby vám vznikla hutná hmota
2. Směs nalijte do formy, kterou jste si vyložila pečícím papírem.
3. Dejte péct asi na patnáct minut na 150 stupňů v elektrické troubě... Mezitím si vytvořte krém
4. Krém je velmi snadný. Dejte rozmixovat dvě bílá tofu, zalijte půl hrnkem rostlinného mléka, šťávou z vymačkaných pomerančů a citronový cukr
5. Krém vylijte na korpus a dejte péct cca na dalších patnáct minut na 170 stupňů. Jakmile vám budou okraje jemně zlatavět, máte dopečeno.
6. Poté už jen naskládejte jahody a přelijte javorovým sirupem.