Lucie Hromádková
Sorbet z galia melounu a okurky s mátou
sladké pochutiny, pečení před téměř 9 roky z www.zasadnezdrave.cz
Ingredience
- 1/2 melounu galia
- 1 salátovou okurku
- 2 citróny
- 8 lžic sirupu z agáve nebo rýžového sirupu
- 1 špetka soli
- 1 hrstka čerstvé máty
Postup
1. Meloun rozpulte a jedné půlce vydlabejte semínka – vyškrábněte lžící. Druhou si schovejte třeba na sváču nebo do šťávy či smoothie.
2. Rozkrájejte meloun na menší, třeba čtyři měsíčky. Vyřízněte dužinu a slupku vyhoďte. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo na tak velké kusy, s jakými se váš mixér zvládne „poprat“.
3. Ořezejte kůru ze dvou citronů (třeba podle video návodu tady), rozpulte je a vyndejte jim všechna zrníčka. Kdybyste je rozmixovali, byl by sorbet nahořklý (!). Pokud se s tim nechcete zdržovat, vymačkejte šťávu ze tří citronů a přilejte jí k melounu s okurkou.