Jana Knotková
VEGANSKÝ "CHEESECAKE"
Moučníky před téměř 9 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- ...
Postup
Řekla bych, že tohle je přesně ten druh moučník, který by měl dostat na stůl každý, kdo říká, že bez smetany, vajec, másla a tvarohu to nikdy nebude ono :) Je výtečný, jemný, božský!
200 g čerstvých nebo předem namočených sušených datlí rozmixujeme se 100 g vlašských ořechů nahrubo. Hmotu vtlačíme do vymaštěné dortové rozevírací formy o průměru 20 cm. Jednu tyčinku agaru (4 g) namočíme na půl hodiny do 200 ml ovesného mléka. Potom za stálého míchání rozvaříme, vznikne hustá kaše. Do mixéru vložíme 200 g předem namočených kešu ořechů, 200 ml kokosové smetany, 5 lžic rýžového sirupu, šťávu z jednoho citrónu a povařený agar. Rozmixujeme na jemný krém a rozetřeme jej na korpus. Několik jahod rozmixujeme s trochou sirupu nebo cukru a ozdobíme koláč. Necháme ztuhnout v chladu. Na talířku můžeme ozdobit zbylým jahodovým pyré.