Marti
Jemný krém zdobený jahodami
Mňam Mlask před téměř 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500 ml smetany na vaření (12%)
- 4–6 lžic tmavého třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- dřeň z 1 vanilkového lusku
- 250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce)
- 3 lžíce smetany ke šlehání (33%)
- 250 g jahod, nakrájených na plátky
Postup
1 Ze smetany na vaření, třtinového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte obvyklým způsobem hustý pudink a do ještě horkého zamíchejte vanilkovou dřeň. Nechte ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.
2 Tvaroh rozmíchejte se smetanou ke šlehání a našlehejte na krém. Do něj pak postupně zašlehejte i studený pudink. Hotový krém rozdělte do misek a obložte čerstvými jahodami.