Jana Knotková
Rebarborová limonáda
Nápoje před téměř 9 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 300 g rebarbory
- 500 ml vody
- bezový sirup ( nebo med )
- šťáva z poloviny citrónu
- led
Postup
Na začátek je třeba si rebarboru dobře očistit a nakrájet na menší kousky. Takto připravenou rebarboru dejte buď do odšťavňovače nebo do mixéru společně s polovičním množstvím vody uvedené v ingrediencích. Rozmixujte dohladka a vše přeceďte přes sítko a přidejte zbytek vody. Na dochucení použijte citronovou šťávu a bezový sirup, ten dodá limonádě další rozměr. Bezový sirup máme domácí, který pro nás už od dětství připravuje moje máma. Pokud ho doma nemáte použijte med nebo se pusťte do vlastnoruční výroby. Černý bez právě kvete, takže je nejlepší čas pro sběr květů na výrobu sirupu.