Jana Knotková
Krémová čočka (khicheri)
Luštěniny před téměř 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 35 g rýže basmati, propláchnuté
- 35 g čočky, propláchnuté
- 1 lžička másla
- undefined po ½ lžičky římského kmínu,
- undefined nastrouhaného čerstvého zázvoru,
- undefined drceného česneku
- undefined a čerstvě drceného pepře
- ½ malé cibule, nasekané
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná
- undefined sůl
- undefined po ¼ lžičky kurkumy
- undefined a Garam Masaly
Postup
Rýži a čočku na půl hodiny namočte
do vody. Na másle osmahněte kmín,
po chvilce přidejte cibuli, pak chilli papričku,
zázvor, česnek a Garam Masalu.
Osolte. Přidejte scezenou rýži, čočku, kurkumu
a přilijte 400 ml vody. Na mírném
plameni vařte asi 20 minut doměkka.
Opepřete a podávejte.