Jana Knotková
Mungo placičky s cuketovým hummusem
Luštěniny před téměř 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku uvařených mungo fazolí
- 1 hrnek uvařených jáhel
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl, pepř
- pár kapek citrónové šťávy
- Cuketový hummus
- 1 menší cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Postup
Přes noc jsem si namočila mungo fazolky. Následující den jsem slila vodu, zalila čerstvou a uvařila doměkka. Mezitím jsem si dle návodu uvařila jáhly. Na lžíci olivového oleje jsem si dozlatova orestovala na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Jáhly jsem spolu s fazolkami, cibulí, kořením a citrónovou šťávou rozmixovala. Tvarovala jsem v placičky zhruba velikosti dlaně, kladla na pečícím papírem vyložený plech a pekla v předehřáté troubě zhruba na 180 stupňů 15 až 20 minut.
Cuketu jsem omyla, nakrájela na menší kousky a rozmixovala spolu s olejem, tahini, česnekem, solí a pepřem.
Placičky jsem podávala na lůžku listového salátu, rajčat, sedmikrásek doplněné cuketovým hummusem.