Jana Knotková
Fazolové enchiladas
Luštěniny před téměř 9 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- 4 tortilly
- olej
- špetku římského kmínu
- špetku chilli
- utřený stroužek česneku
- konzervu sekaných rajčat
- lžičku uzené papriky
- sůl
- konzervu černých fazolí
- malou konzervu kukuřice
- svazek jarní cibulky (nebo čerstvý koriandr, pokud máte)
- 100g cheddaru
- limetu
- avokádo
Postup
Na oleji jsem si zpěnila římský kmín, chilli a utřený česnek, přidala konzervu sekaných rajčat, půl hrnku vody, uzenou papriku a sůl a nechala pomalu provářet asi 30 minut. Když omáčka zhoustla, 2/3 jsem si dala stranou.
Do 1/3 omáčky jsem nasypala slitou konzervu fazolí a kukuřice a přidala nasekaný svazek jarní cibulky. Směs jsem promíchala a naplnila jí tortilly, které jsem pak zarolovala jako palačinky a položila do zapékací mísy.
Přes tortilly jsem přelila omáčku, vše zasypala nahrubo nastrouhaným cheddarem a dala péct do trouby předehřáté na 200°C na 30 minut. Podávala jsem zakapané limetovou šťávou spolu s posoleným avokádem.