Tereza Nesvadbová
Celozrnná ciabatta
Pečivo před téměř 9 roky
Ingredience
- Inšpirované: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/
- 300 g cel. žitné mouky
- 200 g cel. pšenič. mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 1 lžička oregana
- 300 ml vody
- 10 sušených rajčat
- 50 g černých oliv
Postup
V míse jsem si smíchala mouky s droždím, solí a oreganem. Poté jsem přilila vodu a zpracovala v celistvé těsto. Případně můžete přidat trošku vody či mouky, tak aby se Vám s těstem dobře pracovalo. Nakonec jsem zapracovala na proužky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Mísu jsem přikryla čistou utěrkou a dala kynout na hodinu na teplé místo. Poté jsem vytvarovala do podlouhlého bochníku, uprostřed jsem nožem naznačila čárku, dala na pečícím papírem vyložený plech a nechala ještě 20 minut kynout. Poté jsem pekla zhruba 45 minut na 180 stupňů.