Tereza Nesvadbová
Opékané brambory s liškami
Oběd před téměř 9 roky
Ingredience
- 300 g lišek
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžičky citronové šťávy
- 750 g nových brambor
- 1 malá cibule
- čerstvá petržel nebo zelené listy jarní cibulky
Postup
Lišky očistíme, nakrájíme. Smícháme je v misce s utřeným česnekem, solí, pepřem, dvěma lžícemi oleje a citronovou šťávou a necháme je deset minut marinovat.
Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka. Slijeme a necháme je vychladnout, větší brambory překrájíme, menší jen rozpůlíme.
Na rozehřáté pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme lišky i s marinádou a společně opečeme.
V širším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme brambory,opečeme asi tři minuty, osolíme. Smícháme s opečenými liškami a ozdobíme nakrájenými zelenými bylinkami.