Tereza Nesvadbová
Brokolicové karbanátky
Oběd před téměř 9 roky z www.veseleboruvky.cz
Ingredience
- Na 2 porce (10 karbanátků)
- 1 brokolice (cca 300 g)
- 2 vejce
- 100 g chedaru (jiný sýr dle chuti)
- sůl
- mleté mandle dle potřeby
- tuk na smažení
Postup
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v páře cca 5-10 minut. Můžete použít podložku do hrnce na paření, nebo jednoduše zalijte brokolice v kastrolu panákem vody a vařte pod pod poklicí, přebytečnou vodu pak odlijte. Nepřevařte, ať je zelenina svěží zelená. Změklou brokolici rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Pokud používáte mixér, může být brokolice i tvrdší, můžete vařit kratší dobu. Přidejte vejce, sůl, strouhaný sýr, důkladně zamíchejte. Pokud se vám zdá hmota příliš řídká, přidejte polévkovou lžíci mletých mandlí. Ideální je hustá kaše. Pomocí lžíce naberte těsto do pánve s rozpáleným tukem, vytvarujte karbanátky a upečte z obou stran.