Kristýna Žďárská
Fazolky s česnekem a nivou
Zelenina před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- sádlo nebo olej na smažení
- 1 cibule, nasekaná
- 400 g mražených fazolek, nejlépe Bonduelle
- 5 stroužků česneku, oloupaných
- bazalka, nejlépe nasekaná čerstvá
- 100–150 g nivy, rozdrobené
- 1 kelímek zakysané smetany
- pepř nebo chilli vločky z mlýnku, případně i sůl, k podávání
Postup
Příprava jídla
V kastrolu opékejte na tuku cibuli. Až změkne, přidejte fazolky, nechte rozmrazit a na prudším ohni míchejte doměkka. Podle potřeby podlévejte, většinou však stačí tekutina z rozmrazení.
Přidejte rozdrcený česnek a ještě chvíli míchejte, až se tekutina odpaří. Ke konci vsypte bazalku a dejte rozpustit rozdrobenou nivu. Už mimo plamen vmíchejte zakysanou smetanu. Přiostřete, solit však nemusíte, niva je dost slaná sama o sobě.
Podávejte s celozrnným pečivem, šťouchanými bramborami či hranolky.