Jana Knotková
Domácí bárbekjú/BBQ omáčka
Dochucovadla před téměř 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- lžička uzené papriky
- lžíce třtinového cukru
- lžíce worchestershirské omáčky
- 500g rajčatové passaty
- 2 lžíce vinného octa
- sůl a pepř
Postup
Na oleji jsem si nechala za stálého míchání zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
K zelenině jsem přidala uzenou papriku a nechala ji rozvonět jen tak, aby se nezačala připalovat.
Směs jsem zalila rajčatovou passatou, zasypala třtinovým cukrem, přidala worchester a nechala na mírném ohni provářet a redukovat zhruba 15 - 20 minut. Během redukování by měla směs ztmavnout a zhoustnout.
Na posledních 5 minut vaření jsem vmíchala vinný ocet a nechala omáčku dojít.
Ještě teplou omáčku jsem v mixéru rozsekala najemno a podle chuti přidala sůl a pepř. Omáčku jsem nalila do sklenice a zavíčkovala. Hotová omáčka vydrží minimálně týden a měla by být skladovaná v lednici.