Kristýna Žďárská
Těstoviny s krémem z karotky
Těstoviny před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500 g karotky, očištěné
- 200 g robioly, lučiny nebo jiného čerstvého sýra
- 300 ml mléka
- 1 svazek pažitky, nasekané
- panenský olivový olej, sůl a pepř
- 300 g těstovin, třeba fusilli nebo penne rigate
- 2 cibule, nakrájené na proužky
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce petrželky, nasekané
- 50 g strouhaného parmazánu
Postup
Příprava jídla
Oškrábejte karotku a v osolené vodě ji uvařte doměkka. 300 g karotky, čerstvý sýr, mléko, pažitku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř umixujte dohladka. Dejte vařit těstoviny.
Cibuli poduste na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte zbylou karotku nakrájenou na kostičky, zastříkněte vínem, osolte a opepřete. Jakmile se víno odpaří, stáhněte z ohně.
Slijte těstoviny a promíchejte se sýrovým krémem, dušenou zeleninou a petrželkou. Vložte do zapékací nádoby, posypte parmazánem a 10 minut zapékejte v troubě vyhřáté na 150 °C.